IZOMFÁJDALMAK ÉS GÖRCSÖK

A magnézium felszívódásához és megkötéséhez szükségünk van kalciumra, amely hiány esetén az idegvégződéseink túlérzékenységével, izomrángással, zsibbadással vagy bizsergő érzéssel járhat együtt.

A TERMÉSZETES NYUGTATÓ

A kalcium felelős az emberi test melatonin hormonjának előállításban, ami a szervezetünk természetes bioritmusáért felel. Ha nem megfelelő a melatonin szint, könnyen alvászavar alakulhat ki.

AZ IMMUNRENDSZER ŐRE

Kalcium nélkül az immunrendszerünk teljesítőképessége tompul, továbbá képtelen megfelelő szinten tartani a test pH-értékét, így téve sebezhetőbbé a vírusok és baktériumokkal szemben.

BIZONYTALAN, HOGY HIÁNYBETEG-E?

Töredezik a körme? Többek között ez is utalhat kalciumhiányra. A körmök töredezettsége mellett a fénytelenségük, illetve a rajtuk megjelenő fehér foltok is segíthetnek az öndiagnózis felállításában.

A TEST ÉPÍTŐJE ÉS ÚJRAÉPÍTŐJE

Közismert tény, hogy a kalcium nélkülözhetetlen a gyermekek erős csontozatának kifejlődésében, de az már kevésbé köztudott, hogy a felnőtt szervezet regenerálódó- és sebgyógyuló képességének is fontos szereplője.

MIÉRT FONTOS A KALCIUM?

A kalcium az emberi szervezet számára talán legfontosabb ásványi anyag. Hosszú távon felelős a csontok szilárdságának biztosításában, míg rövid- és középtávon jelentős szerepet vállal az idegek és izmok ingerelhetőségének kiszámítható működésében.

Az alacsony kalciumszint középtávon izomgörcsöket, izomfájdalmat, érzékszervi zavarokat okozhat, az idegek és az izmok ingerületátviteli nehézségek miatt. Hosszú távon csontritkuláshoz, elgyengüléshez vezet.

A kalcium kiemelten nagy jelentőségű ásványi anyag a fiatal fejlődő csontok, valamint a csonttörést elszenvedő rehabilitálódók számára.

OTTHONI GYORSTESZTET VÁSÁROLOK

 

Használati útmutató videó

A teszt működéséről ebben a videóban tájékozódhat.

Használati útmutató

 

caFIT teszt

Dr. Köntös otthoni gyorsteszt a kalciumhiány mérésére.

A kalciumhiány olyan egyszerűen tesztelhető otthon, mint a terhesség. A laikusok számára is könnyen és gyorsan használható caFIT vizelet gyorsteszt megfizethető áron kínál megnyugtató megoldást a problémára. Ne feledje, a problémát fel kell ismerni, hogy időben tudjon lépni.

1 790 Ft

caFIT családi teszt

4 darabos családi kiszerelés!

3 790 Ft